Update naar PHP 5.4

Onlangs is PHP 5.3 “end of life” verklaart, dat houdt in dat wanneer er ernstige fouten of veiligheidslekken geconstateerd worden er geen updates meer worden uitgebracht.

“Wij raden daarom onze klanten aan die nog gebruik maken van PHP 5.3 om zo spoedig mogelijk te upgraden naar een recenter versie van PHP, bijvoorbeeld PHP 5.4 of 5.5.”

Voor servers welke nog gebruik maken van PHP 5.3 vervalt binnenkort de ondersteuning en kan de beveiliging dan ook niet meer volledig worden gegarandeerd.

Hoe werkt het upgraden?

Omdat het upgraden van PHP gevolgen kan hebben voor de werking van PHP aangestuurde websites, worden upgrades vooralsnog niet automatische door ons uitgevoerd. Als u ervan overtuigd bent dat de upgrade voor uw PHP code geen gevolgen heeft, dan kunt u bij ons kosteloos een upgrade verzoeken. Mocht u het niet helemaal zeker weten dan kunt u de migratie documentatie van PHP raadplegen (http://nl3.php.net/manual/en/migration54.incompatible.php) of contact met ons opnemen zodat wij u gericht kunnen adviseren.

De Shared hosting klanten welke momenteel nog gebruik maken van de PHP 5.3 functionaliteiten, zullen op korte termijn worden omgezet naar een server met minimaal PHP 5.4 ondersteuning. De definitieve geplande upgrade datum wordt binnenkort aan deze klanten gecommuniceerd, deze omzetting zal liggen rond begin november 2014. Zorg er dus tijdig voor dat uw programmatuur gereed is voor de aankomende upgrade.

Volgende versie van PHP

De volgende versie van PHP is PHP 5.6, de verwachting is dat die binnen enkele weken zal worden uitgebracht. In PHP 5.6 zitten geen grote wijzigingen voor bestaande code. Als uw code al goed functioneert in PHP 5.5 is de kans groot dat dit ook het geval zal zijn in PHP 5.6. Onlangs is bepaald dat de versie daarna PHP 7 wordt. Waar is PHP 6 gebleven zult u zich wellicht afvragen? Tijdens de ontwikkeling van PHP 6 is besloten om deze te hernoemen naar PHP 5.3, inmiddels waren er echter al allerlei artikelen geschreven over PHP 6 en zijn er zelfs honderden boeken uitgegeven met PHP 6 in de titel. Om verwarring te voorkomen is bepaald dat ze PHP 6 overslaan en de volgende versie PHP 7 noemen.

In PHP 7 worden een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Onder andere de interne API wordt deels herschreven om de prestaties te verbeteren. De eerste testen daarvan zijn veelbelovend. Zo is er getest met een aantal WordPress applicaties en is de snelheid nu al 20 tot 30% verbeterd, alleen door PHP 7 te gebruiken. De ontwikkeling is echter nog lang niet klaar en er zullen waarschijnlijk nog verdere optimalisaties volgen.

Meer weten over de updates of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem contact met ons op!

Neem direct contact op

Business Hosting kwaliteitsgaranties: Weten waar u aan toe bent

24/7 telefonisch bereikbaar voor onze klanten*.

Ons netwerk en datacenters zijn 24/7 beveiligd en volledig
redundant uitgevoerd.

Ons netwerk heeft een uptime van 99,99%.

Team van professionals welke voor u klaar staan.

Auteursrechten en Algemene Voorwaarden

© Copyrights 2024 - Business Hosting