MySQL Replication

Neem direct contact op

Hoge beschikbaarheid met MySQL Replication

Is uw applicatie of website met MySQL database belangrijk voor uw bedrijfsproces? Zorg dan dat al uw databases veilig worden gesynchroniseerd tussen twee servers, hiermee vergroot u de capaciteit van uw MySQL database prestaties en heeft u meteen een back-up van al uw databases. Business Hosting levert een MySQL Replication service waarbij dit voor u wordt opgezet en 24/7 wordt gemonitord. (Service Level Agreement vereist!)

Hoe werkt MySQL Replication?

Met MySQL Replication zorgt u er voor dat de MySQL performance van uw website of online dienst drastisch omhoog gaan. Afhankelijk van de gewenste configuratie zijn er twee varianten beschikbaar. De eerste en veelgebruikte opstelling is de master – master opstelling, waarbij beide servers met MySQL wijzigingen mogen maken in dezelfde tabel. De tweede configuratie is een master – slave opstelling, hier bij mag alleen de master wijzigingen maken in de tabel en maakt de slave slechts een kopie van die tabel.

Master – master configuratie

Met deze specifieke oplossing zijn twee, of meerdere servers met MySQL server actief en kunnen deze ingezet worden als een zogenoemde master – master opstelling. Hierbij wordt de database van uw website of online platform op twee locaties gebruikt en opgeslagen. Allebei de servers hebben dezelfde tabel en beide servers mogen aanpassingen maken in die tabel. Het voordeel hiervan is dat er meer capaciteit komt voor MySQL (door een 2e server master te maken) om sneller wijzigingen te maken. Het voordeel hiervan is dat uw website meer bezoekers aankan en sneller pagina’s kan uitserveren aan uw bezoekers.

Master – slave configuratie

Ook hier zijn twee servers of meerdere servers actief die MySQL server draaien. Het grote verschil met de master-master configuratie is dat enkel de master server wijzigingen mag maken en de overige slave servers enkel een kopie van de database bewaren. Het voordeel hiervan is dat er altijd nog een of meerdere kopieën op een andere server bewaard wordt, zodat dataverlies hiermee getackeld is.

De voordelen van MySQL Replication

  • Met een master – master opstelling geniet u van meer MySQL performance
  • Met een master – slave opstelling geen data verlies meer
  • Kans op downtime drastisch verminderd door redundantie
  • Business Hosting implementeert en monitort uw MySQL Replication service

Nieuwsgierig geworden naar MySQL Replication? Neem contact met ons op of vraag meer informatie aan. Op werkdagen nemen wij binnen 4 uren contact met u op.

[gravityform id=”3″ name=”Meer informatie” title=”false” description=”false”]

Business Hosting kwaliteitsgaranties: Weten waar u aan toe bent

24/7 telefonisch bereikbaar voor onze klanten*.

Ons netwerk en datacenters zijn 24/7 beveiligd en volledig
redundant uitgevoerd.

Ons netwerk heeft een uptime van 99,99%.

Team van professionals welke voor u klaar staan.

Auteursrechten en Algemene Voorwaarden

© Copyrights 2024 - Business Hosting