php upgrade

Vanaf half september 2015 wordt PHP versie 5.4 End of Life (EOL) verklaard, dat wil zeggen dat er na deze datum geen patches meer gepland staan en dus veiligheidslekken in versie 5.4 niet meer door het ontwikkelteam van PHP gedicht zullen gaan worden.

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat ons hostingplatform stabiel, veilig en betrouwbaar is en blijft. Daarom is het met enige regelmaat nodig om verschillende componenten van dit platform bij te werken. De meeste van deze updates voeren we door zonder dat u dit merkt, echter deze update heeft mogelijk wel impact.

Wij raden daarom onze klanten aan die nog gebruik maken van PHP 5.4 om zo spoedig mogelijk te upgraden naar een recenter versie van PHP, bijvoorbeeld PHP 5.5 of 5.6. Voor servers welke nog gebruik maken van PHP 5.4 vervalt binnenkort de ondersteuning en kan de beveiliging dan ook niet meer volledig worden gegarandeerd.

Omdat het upgraden van PHP gevolgen kan hebben voor de werking van PHP aangestuurde websites, worden upgrades vooralsnog niet automatische door ons uitgevoerd. Als u ervan overtuigd bent dat de upgrade voor uw PHP code geen gevolgen heeft, dan kunt u bij ons kosteloos een upgrade verzoeken. Mocht u het niet helemaal zeker weten dan kunt u de migratie documentatie van PHP raadplegen (http://php.net/manual/en/migration55.php) of contact met ons opnemen zodat wij u gericht kunnen adviseren.

De Shared hosting klanten welke momenteel nog gebruik maken van de PHP 5.4 functionaliteiten, zullen in week 39 en week 40 (21 t/m 30 september 2015) worden omgezet naar een server met minimaal PHP 5.5 ondersteuning. Zorg er dus tijdig voor dat uw programmatuur gereed is voor de aankomende upgrade.

Daarnaast biedt PHP 5.5 verbeterde performance en verminderd geheugengebruik wat de snelheid van uw website ten goede moet komen. Ook zijn er verscheidene bugs verholpen.

Indien u uw website niet zelf heeft gebouwd of onderhoudt, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de persoon of partij die de website voor u beheerd.

Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk contact met één van onze collega’s, dan staan we natuurlijk voor je klaar!

Opvolgende versies:

De volgende versie van PHP is PHP 5.6, in PHP 5.6 zitten geen grote wijzigingen voor bestaande code. Als u code al goed functioneert in PHP 5.5 is de kans groot dat dit ook het geval zal zijn in PHP 5.6.
Onlangs is bepaald dat de versie daarna PHP 7 wordt. Waar is PHP 6 gebleven zult u zich wellicht afvragen? Tijdens de ontwikkeling van PHP 6 is besloten om deze te hernoemen naar PHP 5.3, inmiddels waren er echter al allerlei artikelen geschreven over PHP 6 en zijn er zelfs honderden boeken uitgegeven met PHP 6 in de titel. Om verwarring te voorkomen is bepaald dat ze PHP 6 overslaan en de volgende versie PHP 7 noemen.
In PHP 7 worden een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Onder andere de interne API wordt deels herschreven om de prestaties te verbeteren. De eerste testen daarvan zijn veelbelovend. Zo is er getest met een aantal WordPress applicaties en is de snelheid nu al 20 tot 30% verbeterd, alleen door PHP 7 te gebruiken. De ontwikkeling is echter nog lang niet klaar en er zullen waarschijnlijk nog verdere optimalisaties volgen.

Business Hosting kwaliteitsgaranties: Weten waar u aan toe bent

24/7 telefonisch bereikbaar voor onze klanten*.

Ons netwerk en datacenters zijn 24/7 beveiligd en volledig
redundant uitgevoerd.

Ons netwerk heeft een uptime van 99,99%.

Team van professionals welke voor u klaar staan.

Auteursrechten en Algemene Voorwaarden

© Copyrights 2024 - Business Hosting