PHP upgrade naar versie 5.6 en 7

PHP brengt om de zoveel tijd een nieuwe en veiligere versie van PHP uit. De nieuwste versie van PHP biedt ten opzichte van de voorgaande versies weer verbeteringen met zich mee op het gebied van veiligheid en performance. Binnenkort zal PHP versie 5.5 “end of life” worden verklaart, dat houdt in dat wanneer er ernstige fouten of veiligheidslekken geconstateerd worden er geen updates meer worden uitgebracht.

Verschil 5.5 naar 5.6

PHP 5.6 is de opvolger van PHP 5.5 en het verschil tussen de versies is minimaal. Draait je site goed op PHP 5.5? Dan werkt ie over het algemeen net zo goed, al dan niet beter op PHP 5.6. PHP 5.6 is daarnaast net iets sneller en veiliger dan PHP 5.5. Let altijd goed op of uw site goed blijft werken in PHP 5.6, welke CMS versie er ook wordt gebruikt.

Wanneer u een populair CMS gebruikt, dan wordt vaak door de ontwikkelaars aangegeven welke PHP versies ondersteund worden. Zo kunt u voor WordPress, Joomla en Drupal terugvinden dat de laatste versies van alle drie zonder probleem gebruik kunnen maken van PHP 5.6. Controleer echter ook of alle gebruikte plug-ins, modules en themes eveneens zijn bijgewerkt naar de laatste versie en dus ook compatibel zijn.

Mocht u het niet helemaal zeker weten dan kunt u de migratie documentatie van PHP raadplegen (http://php.net/manual/en/migration56.php) of contact met ons opnemen zodat wij u gericht kunnen adviseren.

Waarom overstappen?

PHP is een scripttaal die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. Het zorgt er dus voor dat je site goed uitgeserveerd wordt aan je bezoekers.

Elke nieuwe versie van PHP biedt verschillende features en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Soms is het verschil tussen versies minimaal (zoals tussen PHP 5.5 en PHP 5.6) en soms is er zoveel verander dat het veel invloed heeft op de werking van je site/shop (PHP 7 verschilt enorm veel ten opzichte van PHP 5.x versies). Nieuwere PHP versies worden ook nog langer ondersteund door PHP dan oude versies. Voor oude versies worden er op den duur geen veiligheidsupdates meer uitgebracht. Stap daarom altijd zo snel mogelijk over op een zo recent mogelijke versie van PHP.

Hoe werkt het upgraden?
Omdat het upgraden van PHP gevolgen kan hebben voor de werking van PHP aangestuurde websites, worden upgrades vooralsnog niet automatische door ons uitgevoerd. Als u ervan overtuigd bent dat de upgrade voor uw PHP code geen gevolgen heeft, dan kunt u bij ons kosteloos een upgrade verzoeken.

De Shared hosting klanten welke momenteel nog gebruik maken van de PHP 5.5 functionaliteiten, zullen op korte termijn worden omgezet naar een server met minimaal PHP 5.6 ondersteuning. De definitieve geplande upgrade datum wordt binnenkort aan deze klanten gecommuniceerd, deze omzetting zal liggen rond juli 2016. Zorg er dus tijdig voor dat uw programmatuur gereed is voor de aankomende upgrade.

Volgende versie van PHP
De volgende versie van PHP is PHP 7, inmiddels is PHP 7 beschikbaar en kan ook al voor u worden geactiveerd. De wijzigingen ten opzichte van versie 5.5 en 5.6 zijn echter groot, zorg ervoor dat u goed voorbereid bent voor deze komende overstap.

PHP 7 biedt verbeterde snelheid, verminderd geheugengebruik en een betere foutafhandeling. PHP 7 is in een aantal aspecten fundamenteel anders dan haar voorgangers, wat veel van de grote veranderingen mogelijk maakt. Let er wel op dat niet alle extensies en modules die wel bij eerdere PHP versies gebruikt konden worden voor PHP7 beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht van de belangrijkste dingen:

– Memcache (indien je dit nog gebruikt dan adviseren we je over te stappen op Redis)
– Ioncube
– In plaats van MySQL dien je nu MySQLi te gebruiken

Wil u meer informatie over de wijzigingen en compatibiliteit van PHP 7? Kijk dan op http://php.net/manual/en/migration70.new-features.php voor meer technische informatie.

 

Meer weten over de updates of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem contact met ons op!

Neem direct contact op

Business Hosting kwaliteitsgaranties: Weten waar u aan toe bent

24/7 telefonisch bereikbaar voor onze klanten*.

Ons netwerk en datacenters zijn 24/7 beveiligd en volledig
redundant uitgevoerd.

Ons netwerk heeft een uptime van 99,99%.

Team van professionals welke voor u klaar staan.

Auteursrechten en Algemene Voorwaarden

© Copyrights 2017 - Business Hosting